Route
Post graduate admissions México
Specialist course in Event Management

Specialist course in Event Management

The Specialist course in Event Management seeks to provide the skills necessary to plan, organize, direct and control events required by current and future markets.

 

Upon completing the program, the Specialist in Event Management will be capable of:

• Carrying out the general planning of an event

• Understand the market to which each event is targeted

• Detect the real needs and objectives of the customer or the event

• Provide correct and complete follow up to an event through logistics

Bloque 1

  • Gestión de Eventos

    OBJETIVOS

    • Manejará los conceptos necesarios para la organización de distintos tipos de eventos
    • Reconocerá la terminología relacionada con cada uno de los tipos de eventos
    • Aplicará las herramientas necesarias para el desarrollo de un evento

    TEMAS

    • Introducción a la organización de eventos
    • Características, especificaciones, logística y requerimientos de los principales eventos
    • Administración de eventos

     

Bloque 2

  • Control de Recursos Financieros

    OBJETIVOS

    • Identificará conceptos de contabilidad y finanzas
    • Reconocerá la terminología relacionada con el tema financiero y su relación con la organización de eventos

    TEMAS

    • Principios básicos
    • Presupuesto
    • Costos
    • Compras

Bloque 3

  • Mercadotecnia de Los Servicios

    OBJETIVOS

    • Analizará los diferentes conceptos de la mercadotecnia de servicios
    • Aplicará la terminología relacionada con la promoción de los diferentes eventos

    TEMAS

    • Imagen Corporativa
    • Promoción para eventos
    • Mercadotecnia aplicada a la organización de eventos
    • Seguimiento y evaluación final del evento

Bloque 4

  • Comunicación y Relaciones Públicas

    OBJETIVOS

    • Identificará el concepto de Relaciones Públicas y su relación con la organización de eventos
    • Empleará la terminología aprendida en el desarrollo del Programa de RRPP para su evento

    TEMAS

    • Las relaciones públicas y la comunicación
    • Las relaciones públicas
    • Las relaciones públicas dentro de la empresa
    • Clasificación de las relaciones públicas de acuerdo con el público al que se dirigen
    • Protocolo

Bloque 5

  • Servicio de Alimentos y Bebidas

    OBJETIVOS

    • Aplicará los conceptos básicos sobre el servicio de Alimentos y Bebidas
    • Reconocerá la terminología relacionada con los servicios de alimento y bebidas

    TEMAS

    • Importancia de la selección de menús
    • Proveedores
    • Organización y coordinación de un sistema de producción
    • Costos de alimentos
    • Servicio de Alimentos
    • Bebidas
    • Servicios Especiales

Bloque 6

  • Antropología de la Hospitalidad

    OBJETIVOS

    • Identificará conceptos relacionados con la persona, la hospitalidad y la ética profesional
    • Reconocerá la importancia de la hospitalidad, a través de la persona, en la realización de cualquier evento

    TEMAS

    • Antropología Filosófica
    • Antropología de la Hospitalidad
    • Ética de empresa

Bloque 7

  • Administración del Factor Humano

    OBJETIVOS

    • Aplicará la Administración del Factor humano
    • Reconocerá la importancia y el manejo del factor humano con relación a los diferentes eventos
    • Distinguirá sus competencias directivas

    TEMAS

    • Administración del Factor Humano
    • Competencias Directivas

Horarios

Saturdays from 8am to 2 pm or

Mondays and Wednesdays from 7 to 10pm

Becas

For information about financing, please contact the program coordinator.

Claustro de profesores

Nuestros profesores comparten la convicción de que la educación personalizada es la mejor manera de propiciar el auténtico desarrollo de la sociedad.

Perfil de ingreso

Persons interested in organizing business, corporate, social, cultural or sports events

Perfil de egreso

Upon completing the course, the participant will be able to:

 

Organize, express and communicate ideas, instructions and data in a logical sequence.

Detect the needs of customers

Detect areas of opportunity in the different stages of the organization of events

Coordinate material resources required for each type of event

Discuss and negotiate services, prices and schedules with customers

Make decisions that affect work operations and organizational procedures

Work as a team to organize and direct

Adapt to various relations and working conditions

Work as a team, fostering a friendly atmosphere with people

Participate in open, tolerant and respectful relationships with others

Provide service, based on a deep understanding of human and professional ethical standards

Show leadership that will enable the achievement of objectives and the success of each event

Be proactive to the needs of each customer

Show responsibility and commitment to the realization of a well finished work and a dedication to service to contribute to the common good

Properly handle stress

Manage conflict

Opciones de titulación

Upon completing the program, the graduate will receive a degree as a Specialist Event Management. If the participant does not have a Bachelor’s degree, she will receive a simple diploma.

By completing a second specialist course, the participant can obtain a Master’s degree.

+ Specialist in Advertising and Public Relations = Master’s in Public Relationsa and Event Management

+ Specialist in Entrepreneurs in Food and Beverage Business = Master’s in Event Organization

+ Specialist in Gastronomy = Master's in Event Management and Management of Food and Beverage Operations

 

• The courses can be taken in any order.

• To begin a second specialist course, it is necessary to have covered all the credits of the first.

• To obtain the Master’s degree, it is necessary to have previously taken an Integration Seminar.

Contact

Graduate programs, ESDAICanteras de Oxtopulco Núm. 16

Col. Oxtopulco Universidad, 04310Tel. 5255 56610079 and 5255 56627420 Exts. 8175, 8169, 8180 and 8195esdaiposgrados@up.edu.mx

http://posgrados.esdai.mx

RVOE

Especialidad, Plantel Rodin: SEP agreement no. 20101204 at december 7, 2010 - Plantel Santa Fe: SEP agreement no. 20110706 at july 21, 2011 - Plantel Oxtopulco SEP agreement no. 20100840 at june 22, 2010